čtvrtek 1. února 2018

Onlajn.de

Když už člověk jednou v Německu je, měl by koukat nejen kolem sebe, ale sem tam i do počítače. Mou novou nejoblíbenější aplikací se během pár vteřin stala "ybej klajn něco" - v ČR tomu říkáme Letgo. Člověk si zadá PSČ či místo, okolo kterého chce hledat, případně i co,  a počet kilometrů, kam až je ochotný zajet.

Copak já bych jezdila, kdybych neměla řidičák na sedmej pokus, malý auto a ještě trochu strach! Ale však já se brzy rozjezdím! A pro něco se dá dojet i autobusem - ten je sice pekelně drahej (jedna cesta 2,50 eur, ev. celodenní za 5,50 Eur), ale občas si udělám cestovací den, kdy vyrážím za úlovky, i jen tak do města a ještě i s kluky do parku. Když už, tak už, žejo, ať se mi to vyplatí! Po minulým cestovacím dni jsme měli nudle u nosu všichni tři.

Zatím jsem si byla pro waveboard za 5e, ještě jsem ho nezkoušela, takže  v sádře zatím nic nemám; pro hromadu časopisů o bydlení zdarma, nástěnku pro synka, hromadu vánoční dekorace za 8 e, přítel mi pak ze sousedství přivezl pěknou skříňku do chodby za 30e, a spousta, spousta krásných věcí skončila u jiného majitele, pač byly moc velký nebo nejsou kam dát. Už budu dělat printscreeny, namátkou pěkné šedé vintage retro křeslo dřevěné s šedým potahem zdarma, stará stylová komoda asi se 6 šuplíky za 50e, úžasné styloretro noční stolky na nožkách  za 10e...






Obáávám se ale, že některé věci majitele jen tak nenajdou, třeba sedací souprava Hip Hop mně opravdu fascinuje. Tu si, překvapivě, ještě nikdo (za 1000e) nekoupil, takže fotka je stále vidět a můžu se s vámi podělit.


Toho člověka, co ji prodal současným majitelům coby nové "Designer Sofa" za 6 500e bych chtěla zaměstnat, mít firmu. Vyhrál by jistě prodejce roku.

Ještě v ČR mi kamarádka říkala, že dřív vozili nábytek z německých bazarů a že byli za krále, že byl super. Proč? No, holt kdo má hodně peněz, si rád dopřeje hezké věci, nové věci a při prvním škrábanci nábytek mění.

Já jsem prodala v Praze Expedit, takovou tu hranatou skříň od ikei s čtvercovejma fochama,  4x4 díly a 2x4 oba dohromady za 700 Kč. Z jedné strany částečně natřené... Přítel říkal, že to by si v Německu nezval nikdo ani kdybych mu platila. A vida, v Čechách bylo zájemců hned několik. Lepší expedit s barvou než žádný expedit, žejo. Jiný kraj...

Slovníček

wie neu - jako nový
neuwertig, hochwetig - jako nový,  hodnotný
Nur Selbstabholer - musíš si to bohužel vyzvednout sám...grr 
Zu verschenken und tauschen - má oblíbená kategorie - zdarma či výměnou
Umsonst -  zadáčo!



Žádné komentáře:

Okomentovat