pátek 10. června 2016

Co se dá dělat z domu – část 1. Diskuze a průzkum

Pokud dostáváte nějaké sociální dávky, asi se vám nevyplatí pracovat, protože co vyděláte, o to samé byste přišly na dávkách. Zvláštní systém… Pokud však toto řešit nemusíte, je zde několik možností, co může člověk dělat a mít při tom děti doma.

Dnes se podíváme na dvě z nich:

Rekrutace
Nevadí,  pokud nebydlíte v Praze. Výzkumné agentury dělají průzkumy i mimo Prahu.  Rekrutér nebo rekrutátor je člověk, který shání lidi na tyto výzkumy. Agentura zašle požadavky, koho má hledat a rekrutér hledá a hledá… samozřejmě asi nejdříve mezi přáteli, ale může si vytvářet databázi i dalších uživatelů. Každý se totiž smí účastnit jen jednou za půl roku a taky potřebujete lidi různých věků, různých vlastností a s různými zkušenostmi.
Jak na to?
Na internetu si najdete agentury na průzkum trhu ( TNS Aisa, Millward Brown, NMS Reserach a jistě jich bude víc). Tam zjistíte, zda někoho potřebují, pokud teď ne, zda můžete zaslat CV, aby se vám ozvali, až to bude aktuální. Když to je aktuální, proběhne školení a pak už můžete čekat na první zadání rekrutace.)

Vyplňování dotazníků
Agentur, které nabízejí odměnu za vyplňování dotazníků online, je spousta. Za sebe můžu doporučit firmu TNS Aisa - stačí vyplnit úvodní dotazníky a pak vám chodí vhodné dotazníky. Výplata se posílá po dosažení určité částky nebo po půl roce.
Registrace zde
U dalších agentur výplata přijde asi po milionech dotaznících, takže doporučuju pročíst si podmínky a rozhodnout se, zda se tomu chcete věnovat dlouhodobě.

 Mystery shopping
Co to je? Dostanete scénář a jdete na nákup – někdy stačí i jen telefonovat či jiný druh kontaktu. Po provedení úkolu vyplníte formulář a pak už jen čekáte na odměnu.
Kde se zaregistrovat?


 Já sama občas spolupracuji s těmito společnostmi výše, ale určitě jich je mnohem víc a pozor - stále více mystery shoppingů probíhá mimo Prahu!

Tak hodně štěstí! A klidně mi napiště další tipy: taucovazu  na gmailu mám.
Díky!

Žádné komentáře:

Okomentovat